Zoek jij efficiënte bhv alarmering?

Op het moment dat er zich een noodsituatie voordat binnen jouw bedrijf, is het zaak om door middel van bhv alarmering de juiste mensen op de juiste plek te krijgen. Dit kan nog best wel lastig zijn, want als je een grote organisatie hebt, weet je misschien niet eens wie op welk moment van welke dag aanwezig is. Je moet dus een efficiënt systeem voor bhv alarmering hebben, maar hoe pak je dit nu aan? Een aanrader is het om gebruik te maken van de gratis software van multibel, daarmee regel je alles snel en betrouwbaar.

Belang van bhv alarmering

Elke seconde telt, we kennen de uitspraak allemaal. Maar in noodsituaties is dit zeker het geval. Het kan het verschil zijn tussen leven en dood, tussen iedereen veilig uit een gebouw krijgen of niet. Daarom is het zo belangrijk dat er over de bhv alarmering is nagedacht. Helaas wil het daar nog wel eens aan schorten. Er zijn genoeg mensen binnen de organisatie opgeleid tot bhv’er, maar er is vervolgens niet nagedacht over hoe die mensen het te weten komen als er een noodsituatie is waar zij hulp moeten verlenen. Gaat het om een kleine organisatie met een beperkt oppervlak? Dan is hard roepen vaak genoeg om iedereen te alarmeren. Maar bij grotere organisaties moet je echt een systeem voor bhv alarmering hebben. Op die manier kun je de juiste personen bereiken en hen naar de plek van de noodsituatie krijgen. Maar hoe pak je dit nu aan? Je kunt natuurlijk de bhv’ers bellen, maar dan moet je wel weten wie er op dat moment aan het werk is en wie niet. Of je kunt alle bhv’ers een walkietalkie meegeven, om maar eens een voorbeeld te noemen. Maar eigenlijk is dit allemaal wat omslachtig, er is een veel efficiëntere manier van bhv alarmering, namelijk de speciale app van multibel.

Hoe werkt de app?

Het fijne van deze app is in de eerste plaats dat je het kunt koppelen aan verschillende alarmsystemen die al in jouw organisatie aanwezig zijn. Denk dan aan:

  • het brandalarm
  • de noodknop bij de balie
  • het interne alarmnummer

Het tweede voordeel van deze app voor bhv alarmering, is dat mensen zelf hun aanwezigheid aan kunnen geven. Zo krijgen alleen die mensen een oproep die ook daadwerkelijk op dat moment aanwezig zijn. In de oproep kan bovendien niet alleen aangegeven worden waar een noodsituatie is, maar ook wat de noodsituatie is. Denk bijvoorbeeld aan brand, een agressief persoon, het vrijkomen van giftige stoffen of een medisch noodgeval. Doordat dit meteen aangegeven wordt bij de bhv alarmering, kunnen de bhv’ers adequater reageren. Ze kunnen in de app ook aangeven of ze wel of niet in staat zijn om op de oproep af te gaan en vervolgens kunnen ze het melden als ze op de betreffende plaats aangekomen zijn. Zo kun je altijd zien hoe snel er gereageerd en gehandeld wordt en dat komt bij evaluaties goed van pas. Er zijn nog veel meer voordelen te noemen van dit systeem van bhv alarmering, bij multibel vertellen ze je er graag meer over.