Voordelig en milieuvriendelijk je bedrijfsafval afvoeren

Voordelig en milieuvriendelijk je bedrijfsafval afvoerenAls onderneming heb je in veel gevallen te maken met verschillende afvalstromen. Als je niet in een fabriek werkzaam bent, maar bijvoorbeeld op een kantoor, dan heb je qua afval te maken met papier en allerlei documenten. Het kan zijn dat een deel van deze documenten gevoelige informatie bevat. Daarom is het bij het weggooien van het papier belangrijk dat het papier ook wordt vernietigd. In plaats van zelf alle documenten door de papierversnipperaar te halen, kun je beter gewoon een beroep doen op de Milieu Service Nederland. De Milieu Service komt het bedrijfsafval namelijk ophalen en daar waar nodig zullen ze de vertrouwelijke documenten ook voor je vernietigen. Maar je hebt ongetwijfeld niet alleen maar met papier en documenten te maken. Ook andere soorten van afval moeten natuurlijk op een milieuvriendelijke wijze worden afgevoerd. Als je wel werkzaam bent bij een fabriek of een werkplaats, dan wordt er ook veel restafval geproduceerd. Althans, bij de productie van de materialen komt er restafval vrij. Het is in zulke gevallen dus ook erg belangrijk dat je dit restafval in ieder geval kunt opslaan voordat het wordt opgehaald. Je kunt immers niet elke dag de Milieu Service Nederland langs laten komen om alles op te halen. Je hebt voor het bedrijfsafval een container nodig of meerdere containers. Hier kun je het bedrijfsafval dan netjes in opslaan en vervolgens kun je met de Milieu Service Nederland ook een afspraak maken hoe vaak en wanneer deze de containers weer komen legen. Afhankelijk van de hoeveelheid bedrijfsafval kan dit bijvoorbeeld 1 keer per week gebeuren of 1 keer per 2 weken. Produceer je echter heel veel bedrijfsafval of heb je te maken met een tijdelijke toename, dan kun je uiteraard ook kiezen voor 2 keer per week. Mocht je inderdaad heel veel bedrijfsafval produceren, dan is het verstandig om qua container te kiezen voor een miniperscontainer. Het bedrijfsafval wordt in deze miniperscontainer fijn geperst waardoor het veel minder ruimte inneemt en waardoor je dus ook meer afval kunt opslaan zonder daar meerdere containers voor te gebruiken. De opslagcapaciteit van een miniperscontainer komt overeen met 24 containers van 1100 liter. Maar uiteraard heb je bij de Milieu Service Nederland vele andere opties wat betreft containers en de verschillende afvalstromen. Lees daarom hieronder snel verder voor meer informatie over de service van de Milieu Service Nederland.

Geen last meer van je bedrijfsafval dankzij de Milieu Service Nederland

Het is voor ieder bedrijf prettig als er geen last wordt ondervonden van het bedrijfsafval. Als je bijvoorbeeld te weinig opslagcapaciteit hebt voor al het afval, dan wordt het al snel problematisch. Daarom is het prettig om een advies op maat te ontvangen, zodat je precies krijgt wat je nodig hebt wat betreft containers. Daarom kun je altijd een afspraak maken met de Milieu Service Nederland. Er komt dan gratis iemand langs om te kijken wat jouw situatie is, wat voor soort afval je wilt opslaan en wat je daar dus nodig hebt. Vervolgens kun je samen kijken wat voor jouw bedrijf de beste en meest voordelige opties zijn wat betreft de opslag en afvoer van het bedrijfsafval.

De verschillende afvalstromen waar je mee te maken kunt hebben

Ieder bedrijf is anders en ieder bedrijf heeft daardoor dus ook te maken met een eigen soort van afval. Hierboven hadden we het al even over een kantoor met papier en vertrouwelijke documenten, maar je kunt als bedrijf ook te maken hebben met:

  • Restafval
  • Karton
  • Plastic
  • Glaswerk

Kijk daarom op milieuservicenederland.nl voor de mogelijkheden voor iedere soort van afval.