Tijdens huwelijk opgebouwd pensioen verdelen

Eén op de drie koppels in Nederland gaat scheiden en ontbindt het huwelijk. Dat is in de eerste plaats een lastige emotionele beslissing, maar een scheiding kan ook op financieel vlak veel gevolgen hebben. Wat te doen bijvoorbeeld met tijdens het huwelijk opgebouwd pensioen? Verdelen? Of moet daar iets anders mee gebeuren? De meeste mensen schakelen hulp in bij dit soort moeilijke vragen. Tijdens huwelijk opgebouwd pensioen verdelen is goed mogelijk maar moet wel volgens de juiste verdeelsleutel gebeuren. Vaak spelen er nog andere zaken mee, zoals vermogen of de positie van de betrokkenen na een scheiding. Soms komt het voor dat de partner de ander meer gunt dan wettelijk gevraagd wordt, en soms juist andersom. In dat laatste geval is hulp inschakelen om te bepalen of tijdens huwelijk opgebouwd pensioen verdelen überhaupt mogelijk is, noodzakelijk. Een partij die hierbij kan helpen is Meesters & Meer advocaten. Zij kunnen u helpen de juiste verdeling te vinden voor uzelf en uw  (ex-)partner. Kijk voor meer informatie over tijdens huwelijk opgebouwd pensioen verdelen eens op pensioen-zaken.nl. Hier vindt u informatie over deze onderwerpen die u op weg kan helpen. Daarnaast kunt u via deze website iemand inschakelen van Meesters & Meer advocaten die u kan helpen.

Vragen over tijdens huwelijk opgebouwd pensioen verdelen

De meeste mensen die zich bezighouden met het tijdens huwelijk opgebouwd pensioen en dit verdelen, komen uit op talloze vragen. Het kan handig zijn hierbij een advocaat in te schakelen. Hij of zij kan u helpen bij:

  • Financiele zaken op een rij zetten
  • Bemiddeling met partner
  • De juiste verdeelsleutel vinden
  • Uw zaak verdedigen indien nodig

Dat laatste is helaas vaak noodzakelijk als een ex-partner wrok koestert en dit wil verhalen. In die gevallen is het soms niet mogelijk op een prettige manier het tijdens het huwelijk opgebouwd pensioen te verdelen. Dan moet er gekeken worden naar datgene wat in de wet is vastgelegd. Deze procedure legt vaak beslag op de betrokkenen, vooral als er ook kinderen betrokken zijn. Zij hebben niet direct recht op het tijdens huwelijk opgebouwd pensioen en het verdelen hiervan, maar als de verhoudingen slecht zijn heeft dit ook invloed op hen. Ook daarom kan het inschakelen van een advocaat raadzaam of behulpzaam zijn. Hieronder leest u meer over het inschakelen van een bemiddelaar.

Bemiddelaar inzetten

Een bemiddelaar staat voor uw zaken en kan uw zaken behartigen, zonder de emotionele ballast die u zelf ervaart. Een bemiddelaar bepleit uw kant van de zaak en neemt u veel uit handen. U hoeft niet langer zelf dingen uit te zoeken en u hoeft ook geen rechtstreeks contact te hebben met uw ex-partner. Dit is het grote voordeel van het inzetten van een bemiddelaar. Daarnaast boekt u vaak betere resultaten door een advocaat in de arm te nemen bij problemen rondom tijdens het huwelijk opgebouwd pensioen verdelen. Omdat de advocaat, bijvoorbeeld van Meesters & Meer, objectief kijkt naar de zaak en kennis van zaken heeft, is de kans groter dat u daadwerkelijk uw deel van het pensioen krijgt. Hiermee verzekert u uw oude dag ook na uw scheiding door op eerlijke wijze het tijdens uw huwelijk opgebouwd pensioen te verdelen. Dit is ook positief voor uw nabestaanden bij een eventueel overlijden. Een advocaat inschakelen is dus niet alleen belangrijk voor uzelf, maar ook voor uw kinderen en de rest van uw familie. Kijk voor alles over tijdens huwelijk opgebouwd pensioen verdelen op pensioen-zaken. Via deze weg kunt u ook contact opnemen met Meesters & Meer voor het inschakelen van een advocaat en bemiddelaar. Wij helpen u graag verder.