T-Technics – meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van gaffels en gasveren

Gasveren zijn verwerkt in een boel objecten die we in ons dagelijks leven gebruiken. Wanneer je je bureaustoel verstelt bijvoorbeeld trek je aan een gasveer, maar gasveren zorgen er ook voor dat de kofferbak van je auto soepel open- en dichtklapt. In veel gevallen wordt zo’n gasveer op zijn plek gehouden door een gaffel; een stevig bevestigingsonderdeel dat goed bestand is tegen de hoge stoot- en trekkrachten die een gasveer moet opvangen. T-Technics heeft een divers aanbod aan gaffels van verscheidene afmetingen en materialen, waartussen je vast en zeker ook de perfecte gaffel voor jouw project vindt.

Op zoek naar passende gaffels

T-Technics heeft gaffels in alle soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een gaffel met een clip of met een pen. In ons assortiment vind je zowel stalen gaffels als moderne, oersterke kunststof exemplaren. Kunststofgaffels zijn uitermate geschikt voor het bevestigen van RVS-gasveren. Bijkomend voordeel van zo’n kunststofgaffel is dat hij gemakkelijk te reinigen is. Omdat een kunststofgaffel ongevoelig is voor corrosie gaat deze ook nog eens lang mee. T-Technics levert onder andere de volgende typen gaffels:

  • Stelgaffels M4 t/m M20
  • Roestvrijstalen gaffels M4 t/m M20
  • Kunststof gaffels M6 t/m M14

Bij het zoeken naar de juiste gaffel zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Allereerst moet je zeker weten dat de schroefkop (of het schroefgat) in de gaffel overeenkomt met de schroefbevestiging waaraan je de gaffel wil vastmaken. Deze schroefmaat kun je herkennen aan de hoofdletter ‘M’ met daarachter een getal, bijvoorbeeld ‘M6’ of ‘M14’. Ook moet het oog van de gaffel natuurlijk groot genoeg zijn om je gasveer aan te bevestigen – al moet dit oog natuurlijk ook niet té groot zijn. Ook van belang is de breedte van de gaffel. Is de gaffel te smal, dan zal je gasveer er niet tussen passen. Een te brede gaffel en je gasveer zal gaan schuiven. Verder moet er tussen de pen of de clip en het punt waar de vork van de gaffel zich splitst voldoende ruimte zijn om je gasveer tussen te monteren. In veel gevallen gaat een bepaalde schroefmaat gepaard met een bepaalde breedte en grootte van de ogen van de gaffel. Meestal gaat de vuistregel op dat hoe groter de schroefmaat is, hoe meer trekkracht een gaffel aan kan.

Het bevestigen 

Wanneer je eenmaal de juiste gaffel gevonden hebt, zijn deze door de bank genomen vrij simpel te monteren. Een gaffel is vaak voorzien van een schroefkop waarmee je hem moeiteloos op zijn plek kunt schroeven. Aan het andere uiteinde van de gaffel bevindt zich de clip of de pen waaraan je de gasveer zelf kunt vastmaken. Vervolgens hoef je alleen even de clip losmaken of de pen eruit trekken, het oog aan het uiteinde van de gasveer tussen de vork van de gaffel zetten en de clip of de pen er weer doorheen terug zetten. Een kind kan de was doen. Naast gaffels levert T-Technics ook tal van andere bevestigingsonderdelen, waaronder kogelgewrichten en bevestigingsogen. Op de website van T-Technics, t-technics.nl, vind je het uitgebreide aanbod aan onderdelen. Je kunt ook op de website terecht voor meer informatie over gasveren in zijn algemeen, of voor een korte handleiding over het bevestigen van deze veren. Verder kun je er aan de hand van rekenmodellen bepalen welk type gasveer het meest geschikt is voor je project. Wanneer je eenmaal een keuze hebt gemaakt kun je op de website ook gelijk je klusonderdelen bestellen. T-Technics levert de producten zo snel mogelijk af op je huis- of bedrijfsadres.