Posters drukken

Iedere klant van Drukwerkdeal kan posters drukken volgens je eigen eisen en wensen. Voor posters maken heeft Drukwerkdeal.nl een eenvoudig bestelmenu beschikbaar waar je met een paar klikken de gewenste selecties kan maken. Drukwerkdeal maakt van de klanten ware vormgevers. Zelfs het ontwerp kan je helemaal zelf vormgeven, met behulp van de editor die beschikbaar is op Drukwerkdeal.nl. Die kom je vanzelf tegen op de pagina voor posters drukken. Als eerste wordt jouw gevraagd of je zelf een ontwerp aanlevert of een ontwerp wilt maken met de ontwerptool. Kies je voor de ontwerptool, dan moet je nog wel de rest van de selectie aangeven voor jouw poster. Heb je een ontwerp beschikbaar voor de posters maken, dan ga je deze aan het einde van de selectie toevoegen bij jouw bestelling. In het geval van je eigen ontwerpbestand is het handig de informatiesheet voor posters drukken door te nemen. Hierin is te lezen wat de specificaties zijn en hoe je het bestand moet aanleveren. Wanneer je een ontwerp gaat maken via de website, dan kan je op dat moment ervoor zorgen dat jouw ontwerp hieraan voldoet. Bekijk goed of jouw ontwerpbestand overeenkomt met de eisen van Drukwerkdeal. Des te beter komt jouw ontwerp op afbeelding straks op de poster terecht.

Opvallende posters drukken

Het opvallen bij posters drukken zit hem ook in het formaat. Zonder het juiste formaat is jouw prachtige ontwerp niet op te merken in de ruimte waar je hem in wilt hebben. Daarom is het selecteren van de geschikte grootte de eerste stap voor posters maken. Nu is Abri het grootste formaat die beschikbaar is voor posters drukken. De rest van de formaten zijn de A0 tot en met A4 formaten en de B0 tot en met de B2 formaten. Op de website Drukwerkdeal zijn de maten afgebeeld met het Abri formaat, zodat je weet wat ongeveer de grootte gaat zijn van jouw poster. Welke afmetingen geschikt zijn voor jouw posters drukken is afhankelijk van de plek waar je hem gaat ophangen. In een grote ruimte of buiten is het Abri formaat geschikt. Ga je posters maken om op ruiten van woningen te laten hangen, dan vraagt dit meer om een B2 of een A3 formaat. Door de juiste afmetingen te selecteren zorg je ervoor dat jouw poster op de juiste manier opvalt. Naast de afmeting is ook de bedrukking essentieel voor het opvallen. Posters maken gebeurt altijd met de full color druktechnieken, zodat de kleuren uit jouw ontwerp zo goed mogelijk afgedrukt worden door het mengen van de vier kleuren cyaan, magenta, yellow en key (zwart).

Voor iedere ondergrond

Wanneer je het papier uitzoekt waar de posters drukken op uitgevoerd mag worden, ontdek je hoe Drukwerkdeal met de klanten mee denkt. Niet alleen wat betreft het papier, maar ook met de bedrukking en de afwerking. Als papiermateriaal kan je voor posters maken kiezen uit:

  • Houtvrij gesatineerd mc papier met glans
  • Houtvrij mat mc papier
  • Blueback

Iedere papiersoort is weer geschikt voor verschillende bewerkingen. Zo is de glanzende versie perfect voor het bedrukken van kleurrijke afbeeldingen. Het matte papier is ideaal voor posters maken die geplakt worden op lichtbakken en andere ondergronden waar tegendruk aanbevolen is. Blueback is ontwikkeld voor posters drukken die op een zuil gehangen worden op andere oude posters. Het papier blueback is voorzien van een blauwe achterkant die voorkomt dat de ondergrond door de poster schijnt. Bedenk dus goed waar je de poster op gaat hangen, om vervolgens het geschikte papier te kiezen. Heb je hulp nodig bij de vormgeving van de poster? Schakel dan de hulp in van de marketingspecialisten van de klantenservice van Drukwerkdeal.