Modestylist

Over het algemeen kiezen mensen natuurlijk helemaal zelf uit wat zij dragen, hoe zij gekleed gaan, maar soms kan het handig zijn om een modestylist in te schakelen. Dit is een professional die zich gespecialiseerd heeft in het kleden van personen, in het uitzoeken van een bepaalde stijl en dit zo goed mogelijk doorvoeren in de gehele outfit. Op die manier ontstaat er een mooi plaatje, een beeld dat past. Sommige mensen kunnen dit van zichzelf ook al erg goed, anderen zijn hier juist helemaal niet bedreven in. Hoe het ook zijn, een modestylist kan altijd toegevoegde waarde hebben. Stylisten weten immers als geen ander hoe bepaalde kledingstukken met elkaar te combineren om een passend geheel te creëren. Ook weten ze precies wat er op dit gebied te krijgen is en waar ze dit dan moeten halen. Wat ook zeker niet vergeten mag worden, is het toevoegen van de nodige accessoires, die maken het plaatje immers pas echt compleet! Door de inzet van een goede modestylist, kan er dus een uitstekend visueel plaatje gecreëerd worden met modeitems.

Modestylist inschakelen

Nu is het natuurlijk zo dat de meeste mensen niet zomaar een modestylist in zullen schakelen, hoewel dit uiteraard wel een mogelijkheid zou zijn. Meestal zal dit echter gedaan worden door bijvoorbeeld:

  • theaterproducenten
  • filmregisseurs
  • tijdschriften
  • bekende Nederlanders

Voor bekende Nederlanders is het natuurlijk belangrijk dat zij er goed uitzien op het moment dat zij naar een feestje gaan of naar een rode loper event. Er wordt door de pers dan goed gelet op wat iemand aanheeft en of dit er goed uitziet en past bij de stijl. Op dat moment is het dus handig om een modestylist in te schakelen, zodat men er zeker van kan zijn dat dit het geval is. Maar ook tijdschriften zullen zeker stylistes in dienst nemen, om de modellen voor bijvoorbeeld de coverfoto mooi aan te kleden. Ook voor de fotoreportages in het magazine kan een goede stylist zeker van pas komen. En dan zijn er natuurlijk ook nog theater- en filmproducties. Daar is het helemaal van belang dat de outfits met zorg uitgezocht zijn. Er moet immers echt een karakter neergezet worden en een acteur kan nog zo zijn best doen, als het plaatje niet klopt, zal het lastig zijn om het geheel goed neer te zetten. Een modestylist kan ervoor zorgen dat de acteurs outfits dragen die precies passen bij het personage dat zij moeten spelen. Zo versterkt het de rol, is het visueel aantrekkelijker voor het publiek. En natuurlijk is het voor de acteur ook prettig, kleding kan helpen om echt in de huid van het personage te kruipen.

Elske van Buuren

Als jij nu op zoek bent naar een goede modestylist, bij wie kun je dan terecht? Een uitstekende keus is Elske van Buuren. Zij heeft als lifestyledesigner veel ervaring met het neerzetten van een visueel kloppend beeld. Dat brengt zij tot uiting in bijvoorbeeld het inrichten van een omgeving, maar ook in het kleden van personen. Op haar website kun je verschillende voorbeelden vinden van hoe zij als modestylist personen en producties heeft geholpen om een mooi plaatje te creëren. Zij heeft onder meer gewerkt voor cabaretier Jandino en Van Moof, maar ook voor diverse theatershows. Zij weet er iedere keer weer een mooi geheel van te maken en goede resultaten te boeken. Het is dan ook zeker de moeite waard om eens op haar website te kijken naar haar portfolio en je zult zien dat zij zeker het talent heeft om een goed visueel plaatje neer te zetten. Als je een modestylist zoekt, dan is Elske van Buuren dus een uitstekende keus!