Laat jij je administratie uitbesteden?

Zelf een bedrijf hebben is natuurlijk heel leuk, maar de boekhouding die er bij komt kijken vinden de meeste ondernemers minder geslaagd. Gelukkig kun je ook kiezen voor de administratie uitbesteden aan iemand die hier verstand van heeft en die het wel leuk vindt om te doen. Grote bedrijven hebben hiervoor natuurlijk gewoon mensen in dienst, maar voor kleinere ondernemers kan dit niet uit. De administratie uitbesteden aan een administratiekantoor is dan een goed alternatief. Zo weet je dat het op een goede manier gebeurt en heb je er zelf geen werk van.

Besteed je tijd aan je bedrijf

Op het moment dat jij besluit om te gaan ondernemen, dan denk je vooral aan het werk wat jij graag wilt gaan doen en de vrijheid die je krijgt door eigen baas te zijn. Je staat er waarschijnlijk niet meteen bij stil dat dit betekent dat je ook aan de slag moet gaan met een boekhouding en veel kleine ondernemers zijn dan ook maar wat blij met de mogelijkheid van de administratie uitbesteden. Je gaat immers niet ondernemen om te boekhouden, tenzij je natuurlijk boekhouder bent. Nee, je kiest ervoor omdat je je wilt richten op werk wat jij leuk vindt en waar je goed in bent. Daar wil jij je tijd ook zo veel mogelijk aan besteden. Het moeten doen van de boekhouding, betekent echter dat je daar minder tijd voor overhoudt en dat is natuurlijk jammer. Laat je de administratie uitbesteden, dan kun jij je weer richten op waar je goed in bent: producten verkopen, nieuwe producten ontwikkelen en op de markt brengen of je diensten nog beter uitvoeren. Zo hou je meer plezier in je werk en dat is natuurlijk mooi. Maar door het verbeteren van je producten en diensten kun je ook meer nieuwe klanten bereiken en zo je bedrijf uitbreiden. Voor succesvol ondernemen is het dus soms noodzakelijk om taken door anderen uit te laten voeren, zoals de administratie uitbesteden.

Aan wie je administratie uitbesteden?

Als jij besloten hebt dat jij je als ondernemer niet zelf bezig wilt houden met boekhouden, dan is het natuurlijk de vraag aan wie jij je administratie uitbesteden gaat. Je wilt iemand die je vertrouwt, waar je op kunt rekenen en die jou helpt om de boekhouding te begrijpen, zodat je weet hoe je bedrijf er voor staat. Zoek jij een administrateur? Dan kun je heel goed jouw administratie uitbesteden aan Finovion. Zij hebben dertig vestigingen verspreid over het hele land, dus er zit ongetwijfeld ook een van hun administratiekantoren bij jou in de buurt. Zij bieden jou verschillende voordelen:

  • regelmatige verwerking van cijfers, zodat je op ieder moment inzicht hebt in hoe jouw bedrijf ervoor staat
  • mogelijkheid tot digitaal aanleveren van de nodige stukken
  • een eigen aanspreekpunt

Vooral dat laatste kan een groot voordeel zijn, als jouw financiƫn altijd door dezelfde persoon behandeld worden, dan krijgt deze inzicht in jouw onderneming en kan jou daardoor beter helpen. Je hebt zo eigenlijk een eigen financiƫle monitor. Dus heb jij een kleine onderneming en wil jij je administratie uitbesteden, dan is Finovion een goede optie.