Is luchtzuivering belangrijk?

Luchtzuivering, is dat nu eigenlijk iets wat nodig is? De kans is groot dat je nog nooit nagedacht hebt over de kwaliteit van de lucht die je inademt. Je ademt de hele dag door, zonder hier over na te denken en je af te vragen wat je nu eigenlijk inademt. De mogelijkheden van luchtzuivering zullen daarom waarschijnlijk ook nog nooit door je hoofd gespeeld hebben. Toch is het goed om hier eens over na te denken, gezuiverde lucht kan veel voordelen hebben voor lichaam en geest. Dat maakt het de moeite waard een luchtreiniger of luchtfilter te overwegen.

Is luchtzuivering belangrijk?

Waarom luchtzuivering nodig is

Veel mensen staan er niet bij stil, maar we brengen het grootste gedeelte van onze dag binnen door. Gemiddeld genomen zijn we maar 15% van onze tijd in de buitenlucht, de rest van de tijd zitten we in ons huis, op kantoor of ergens anders binnen. Als daar geen luchtzuivering plaatsvindt, dan kan het zijn dat de kwaliteit van de lucht die we inademen ondermaats is. Dat er buiten sprake is van luchtverontreiniging, bijvoorbeeld door fijnstof, dat is iets wat bij iedereen wel bekend zal zijn. Maar wat veel minder bekend is, is dat de luchtkwaliteit ook in binnenruimtes vaak sterk te wensen overlaat. Hoe kan dit nu? Dit heeft te maken met onder meer:

  • schimmels en bacteriën
  • stof
  • te weinig ventileren
  • slechte ventilatiesystemen

Maak je geen gebruik van een systeem voor luchtzuivering, dan zit er in de lucht vaak fijnstof, pollen, stikstofdioxide en ozon. Maar ook pollen kunnen bijvoorbeeld van buiten naar binnen komen. Door de slechtere luchtkwaliteit van de laatste decennia, zien we dat mensen steeds meer klachten krijgen. Zo krijg je ook binnen last van pollen die hooikoorts veroorzaken, kun je last krijgen van hoofdpijn, allergieën, bronchitis, astma en benauwdheid. Dit is voor iedereen natuurlijk vervelend, maar het is helemaal lastig als je al problemen met je luchtwegen hebt, bijvoorbeeld door COPD. Met een systeem voor luchtzuivering kun je deze problemen tegengaan.

Luchtfilter of luchtreiniger

We hoeven gelukkig geen genoegen te nemen met een lage luchtkwaliteit, er zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden voor luchtzuivering. Een luchtreiniger of luchtfilter kan veel kleine deeltjes uit de lucht filteren, zodat je weer vrij adem kunt halen. Je voorkomt zo het inademen van fijnstof, wat kan leiden tot hart- en vaatziekten en kanker. Ze halen pollen, bacteriën en schimmels uit de lucht, waardoor je veel minder gezondheidsklachten zult hebben door bijvoorbeeld hooikoorts. Ook kunnen ze een deel van de allergenen als gevolg van huisdieren of huisstofmijt verwijderen, waardoor je minder last van allergieën zult hebben! Met een dergelijk systeem voor luchtzuivering verbeter je het binnenklimaat dus enorm. Je fysieke gezondheid zal er op vooruitgaan, maar je geestelijke ook, omdat je meer zuurstof binnenkrijgt en je daardoor fitter en frisser voelt. Daarnaast kunnen luchtreinigers ook nog eens vervelende geurtjes wegnemen, zoals rooklucht van de houtkachel. Heb jij interesse in een luchtreiniger of luchtfilter? Kies dan voor een ProAirTech. Deze apparaten hebben zeer goede resultaten geboekt op het gebied van luchtzuivering en mensen die ze gebruiken merken echt een groot verschil!