In aanmerking komen voor de innovatiebox?

De innovatiebox is een speciale regeling binnen de vennootschapsbelasting. Om de innovatiebox toe te kunnen passen moet uw onderneming een innovatie gedaan hebben waarmee u voordeel behaalt. Deze innovatie is tot stand gekomen met WBSO. Indien u aan deze voorwaarden voldoet, is de kans groot dat u in aanmerking komt voor de innovatiebox.

Voordelen innovatiebox

Het effectieve VPB tarief over de innovatiewinst kwam tot en met 2017 op 4 tot 5%. Met ingang van 1 januari 2018 is het effectieve VPB tarief verhoogd naar 7%. Door de innovatiebox kan maximaal 80% van de winst uit innovaties vrijkomen. Dit is dus erg interessant voor als u een eigen bedrijf heeft die zich bezighoudt met innovaties.

Afspraken innovatiebox

Vaak wordt met de Belastingdienst een afspraak gemaakt over de winst die in de innovatiebox terechtkomt. Alleen met de juiste kennis van de fiscale verrekenprijzen kunt u een zo hoog mogelijk resultaat behalen. Het is een aanrader om een gespecialiseerde partij in te schakelen als u in aanmerking wilt komen voor de innovatiebox. Accountancy- en belastingadvieskantoor 4-VISION heeft diverse fiscalisten in dienst die over de juiste kennis beschikken over fiscale verrekenprijzen. Doordat deze specialisten al vele succesvolle innovatiebox afspraken hebben gemaakt met de Belastingdienst, is dit een juiste partij die u ook kan helpen.

Waarom 4-VISION?

Er zijn diverse voordelen om te kiezen voor 4-VISION als accountancy- en belastingadvieskantoor. Als u contact opneemt met deze partij dan komt 4-VISION vrijblijvend bij u langs om te onderzoeken of de innovatiebox voor u interessant is. Tevens zullen ze een beeld schetsen van de te verwachten uitkomst. Bij 4-VISION wordt er altijd een offerte op maat gemaakt. De kosten van een innovatiebox aanvraag zijn vaak afhankelijk van de complexiteit van de onderneming en de innovaties. Er wordt bij dit bedrijf zowel gewerkt met vaste prijzen, op basis van een uurtarief als op basis van no-cure/no-pay met een succesfee. Bij een succesfee wordt er altijd een maximum bedrag gehanteerd.