Het visgraat parket maakte de woonkamer helemaal af

Vier jaar geleden zijn we in ons nieuwe huis getrokken. We hadden het idee om direct aan de slag te gaan met verbouwingen en aanpassingen, maar dat gebeurde niet. Mijn vriendin werd zwanger, ik kreeg een promotie op het werk en zo bleef het klussen liggen. Ook toen ons zoontje een werd, was er nog weinig gedaan, op het kindvriendelijk maken van het huis na dan natuurlijk. Je wilt geen gevaarlijke situaties. Mijn vriendin vertelde me een half jaar geleden dat zij nog een kind wil, maar dat dan eerst het huis klaar moet zijn. Ik belde mijn schoonvader en samen hebben we een plan gemaakt voor het opknappen van het huis, ruimte voor ruimte. Als laatste stond de woonkamer op de planning. Een grote kamer van acht bij negen meter en tevens de ruimte waar het meeste gedaan moest worden. Juist omdat er zoveel werk gedaan moest worden in de woonkamer, hebben we besloten om alles van de muren, plafonds en vloeren te trekken. Soms is het beginnen met een schone lei namelijk veel makkelijker:

  • Je kunt doen wat je wilt;
  • Alles waarmee je werkt is recht.

Het slopen kostte de tijd niet. Binnen een dag was alles rond. Daarna moesten we beginnen met opbouwen en dat was een heel ander verhaal.

Visgraat parket in een kamer van zeventig vierkante meter

Bij het opzetten van een woonkamer moet je opletten. Het is een kamer voor ontspanning, maar ook een kamer waar genoeg licht moet zijn en waar geleefd kan worden, zeker met jonge kinderen. Het was een flinke klus, maar vooral het uitzoeken van de materialen heeft veel tijd gekost. Voor de vloer wilde ik graag een visgraat parket. Ik had eerder een visgraat parket zien liggen in kamers met deze afmetingen en vond de uitwerking bijzonder fraai omdat het de kamer juist knusser maakt. Mijn schoonvader en vriendin waren het er niet mee eens. Ik heb via het internet een tekening gemaakt met een visgraat parket en onze inrichting en die laten zien – en pas toen zijn ze overstag gegaan en konden we verder. Het visgraat parket hebben we overigens besteld via Trendy Floor (http://www.trendyfloor.nl/index.php/visgraat-parket/). Niet via de website zelf hoor, het uitzoeken van een visgraat parket is veel makkelijker in de showroom waar je een veel beter idee krijgt van de mogelijkheden. Wij kozen een redelijk donker visgraat parket met het oog op de afmetingen van de kamer en de hoge mate van lichtinval.

Na vier jaar een prachtig huis

We zijn nu meer dan vier jaar verder sinds de overdracht van de sleutel en na veel en hard werken hebben we eindelijk alles rond. Maar dan ook echt rond. We hebben een tijd in het huis geleefd voordat we de plannen maakten, zodat we precies wisten wat er moest gebeuren. We hadden genoeg ideeën en opties en hadden tijd gehad om geld bij elkaar te sparen. Overigens moet ik er wel bij zeggen dat ik dit nooit had gekund zonder mijn schoonvader die op elk moment van de dag klaarstond met advies of hulp. De vroege ochtenden, de late avonden, de weekenden – ik zal het niet snel vergeten. Mijn vriendin ook niet trouwens, want die werd kort na het klussen zwanger en nu verwachten we ons tweede kindje. Die komt direct in een gespreid bed terecht, want de kinderkamer is namelijk al klaar. Nu we echt een functioneel en tochtvrij huis hebben met visgraat parket, wordt het ook voor ons allemaal een stuk makkelijker, vooral voor mijn vriendin die het lastig heeft met de zwangerschap.