Gered door mijn advocaat contractenrecht

Toen ik in 2015 een website begon samen met iemand die ik had leren kennen via een spel, had ik geen idee waar we mee begonnen. Hij was programmeur en designer, ik was een tekstschrijver. We zouden een vergelijkingswebsite opzetten voor het vergelijken van makelaars en aannemers en dit verweven naar een totaalpakket. Ik deed onderzoek naar de juiste zoekwoorden en mogelijkheden, Jesper zette de website en de opties open op het platform. Er volgde een intensief half jaar waarin we veel werk besteed hebben aan de website. De inkomsten stroomden binnen. Maar wel op het account van Jesper, want die woont wél in Nederland. Na een half jaar vroeg ik toch maar eens of ik nog geld zou krijgen uit het project en hij antwoordde dat hij er mee aan het werk zou gaan. Vijf maanden later wist ik nog steeds niet hoeveel we verdiend hadden en wanneer ik het geld zou krijgen. Ik belde Jesper en vertelde hem dat hij de website maar moest verkopen zoals in onze overeenkomst stond. Hij deed dit en ik hoorde weer een half jaar niets. Tot ik mijn advocaat contractenrecht erop zette.  

Het gebruik van een advocaat contractenrecht

Het inzetten van mijn advocaat contractenrecht leidde ertoe dat Jesper me direct belde om verhaal te halen. Goed, we hadden in ieder geval contact. Volgens Jesper zou ik € 1000 krijgen en was het daarmee af. Daar nam mijn advocaat contractenrecht geen genoegen mee. De advocaat contractenrecht had namelijk zelf het contract opgesteld dat ik naar Jesper gestuurd had en die ondertekend was door alle partijen. In het contract stond dat ik recht had op volledig inzicht in de inkomsten en uitgaven en daarmee de boekhouding van Jesper. Hij beweerde dat het onzin was, maar toen mijn advocaat contractenrecht een rechtsgang voorstelde, kwamen de papieren toch naar voren. Het bleek dat de website meer dan € 12.500 opgeleverd had en verkocht was voor € 7.300. Ik had dus recht op heel veel meer geld, maar dat geld was ineens verdwenen. Nou ja, daar kon mijn advocaat contractenrecht mooi achteraan, want dat is precies de reden waarom ik geen samenwerkingen aanga met mensen zonder een goed contract op te stellen. Mijn advocaat contractenrecht belde me vorige week om te vertellen dat mijn geld eraan komt. Jesper had gang op de ketting gezet toen ik besloot af te zien van een claim op contractbreuk. Iets was hem eigenlijk € 35.000 zou kosten.

Zijn mensen nog te vertrouwen?

Partners reageren op verschillende manieren wanneer er een advocaat met een contract aan komt lopen:

  • Positief, zo weet de partner ook waar hij recht op heeft;
  • Positief, want zo is alles vastgelegd op wettelijke basis;
  • Negatief, vertrouw je me niet ofzo?

De mensen die in de laatste categorie vallen zijn de mensen waarmee ik direct de samenwerking afbreek. Niet omdat die mensen niet te vertrouwen zijn, dat wil ik zeker niet beweren. Het zijn echter wel mensen die direct aangeven dat zij jouw vertrouwen in twijfel trekken en mijn ervaring heeft me laten zien dat dit nagenoeg altijd problemen oplevert. Jesper was een van de mensen die negatief reageerde, maar aangezien dat een van mijn eerste projecten was, had ik nog niet helemaal door hoe de wereld van online samenwerkingen in elkaar zit. Het is een wereld waarin de advocaat contractenrecht meer dan welkom is. Op advocatenkantoor-ondernemingsrecht vind je meer informatie wanneer je ook een advocaat nodig hebt in verband met het opstellen van contracten of gebrekkige naleving van het contract door een partner.