Een onderhoudsvriendelijke tuin dankzij dennenschors

Een onderhoudsvriendelijke tuin dankzij dennenschorsSinds mijn man mij een aantal jaren geleden is ontvallen ben ik dankbaar dat ik nog steeds in ons huis kan blijven wonen. De tuin werd echter wel meer en meer een last en daarbij is het lastig om als alleenstaande vrouw van een bepaalde leeftijd zelf de tuin nog te gaan onderhouden. Onze kinderen helpen af en toe nog wel, maar die hebben ook genoeg aan hun eigen leven en die wil ik niet belasten met de zware taak van het onderhouden van de tuin van hun moeder. Mijn schoonzoon kwam toen met het idee om de tuin met mooie groenblijvende planten in te richten en daaromheen worteldoek te plaatsen met een laag dennenschors. Hij liet mij enkele plaatjes zien op boomschors.nl en dat zag er heel erg netjes uit. Ik heb hem toen gevraagd of samen met mij te bepalen welke planten er zouden blijven, welke er uit de tuin gehaald moesten worden en hoeveel dennenschors we uiteindelijk nodig zouden hebben om de tuin meer onderhoudsvriendelijk te maken. Hij heeft me daarbij geweldig geholpen.

Het dennenschors ziet er erg prachtig uit met mooie planten

We hebben ervoor gekozen om gemakkelijke planten te plaatsen in de tuin.

  • Coniferen
  • Azalea’s
  • Rododendrons
  • Taxus
  • Hulst
  • Magnolia

Hieromheen heeft mijn schoonzoon toen een pad aangelegd met mooie, aaneengesloten natuurtegels, zodat ik zonder obstakels door de tuin de schuur kan bereiken. Aan beide zijden daarvan heeft hij het worteldoek uitgemeten en rondom de planten aangebracht, zodat daardoor het onkruid geen kans krijgt. Vervolgens heeft hij het dennenschors in een dikke laag aangebracht. De kleur was prachtig, een beetje rossig bruin en heel warm en de planten komen er schitterend in uit. Ik was meteen heel erg blij met hoe de tuin eruit kwam te zien. Het dennenschors voelt erg lekker zacht aan, het veert zelfs een beetje zoals kurk en het is me opgevallen dat het heel mooi op zijn plaats blijft liggen. De afgelopen maanden heeft het een paar keer flink gewaaid en ik heb geen last gehad van schors dat zich heeft verspreid op plaatsen waar ik het niet wil hebben, zoals het terras achter het huis. Mijn schoonzoon komt nu af en toe eens langs om me te helpen met het aanharken en eventuele grassprietjes te verwijderen, maar de aanwezigheid van onkruid is eigenlijk te verwaarlozen. Het gaat zo goed in de tuin en de planten hebben ook zo goed hun plek gevonden in de grond. Ze zien eruit alsof ze er al jaren staan en het is een heel mooi geheel, zeker wanneer de bloeiperiode is aangebroken. Dan kan ik echt met volle teugen genieten en dankzij het dennenschors zelfs af en toe door de tuin heen schuifelen, zonder dat ik vieze voeten krijg. Ik ben hier echt zo gelukkig mee, dat had mijn man ook echt heel mooi gevonden.

Het schors is niet duur

Zoals gezegd heeft mijn schoonzoon het dennenschors online besteld via die website van Boomschors.nl. Dat heeft hij toen betaald en ik heb hem terugbetaald aan de hand van de factuur die hij mij heeft laten zien. Ik was echt verbaasd over de kosten, want ik had verwacht dat het veel duurder zou zijn om een hele tuin met dennenschors te vullen. Dat viel me dus reuze mee. Hij had zelfs korting gekregen en hij gaf ook aan dat als het zover was na een paar jaar, dat hij dan gewoon hetzelfde dennenschors via deze site bij kon bestellen om het aan te vullen in de tuin. Als natuurlijk product gaat het ook niet eeuwig mee. Maar voor deze prijs heb ik daar geen moeite mee, zeker niet met zo een mooie tuin.