Een goede snelheidsmeter

Ik ben al ongeveer 15 jaar werkzaam op een middelbare school. Een aantal weken geleden hebben wij onze jaarlijkse sportdag afgewerkt. Alle klassen komen samen, van ieder niveau, om gezellig samen te sporten. Het leek ons leuk om wat technologie in te zetten om de leerlingen te motiveren. We hebben gekozen voor een snelheidsmeter, waarmee we de snelheid van een leerling op bepaalde punten konden vastleggen. We hebben daar leuke dingen mee georganiseerd! Graag wil ik dat met jullie delen, zodat jullie misschien ook inspiratie kunnen opdoen! Hoe hebben wij de snelheidsmeter ingezet?

  • Topsnelheid bij de sprint
  • Meten van de snelheid op een traject

We hadden één snelheidsmeter geplaatst tegen het einde van ons sprinttraject. We lieten de deelnemers een voor een starten en registreerden hun snelheid op het snelste punt. Dat punt hadden we gekozen op basis van wat zorgvuldige berekeningen. De leerlingen vonden het hartstikke leuk om snelheden met elkaar te vergelijken. Voor het eerst stonden een aantal van hen meerdere keren in de rij, om hun snelheid te verbeteren. Er ontstaat een gezonde vorm van competitie. De snelheden zijn vervolgens ook voor ons te gebruiken. We kunnen ons programma daarop aanpassen. Sommige leerlingen kunnen tijdens de gewone lessen bijvoorbeeld gaan werken aan het verbeteren van hun sprintsnelheid. Verder hadden we ook een aantal snelheidsmeters geplaatst op een langer traject. Aan het begin stond een apparaat, halverwege en vlak voor het eind. De leerlingen zagen zo hoe hun snelheid gedurende het traject veranderde. Wat je wil zien is dat de eerste snelheidsmeter ongeveer dezelfde snelheid aangeeft als de laatste. Je weet dan dat het met de conditie wel goed zit. Wil jij ook een snelheidsmeter huren voor een sportevenement? Kijk dan eens op lasergunhuren. Op deze site vind je degelijke meters en laserguns, voor een zeer schappelijke prijs!

Snelheidsmeter helpt de docenten

Een snelheidsmeter maakt het leven van de docent een stuk makkelijker. In de eerste plaats hoef je geen compleet parcours meer uit te zetten om de leerlingen te vermaken. Een stuk grasveld is genoeg: ze doen zelf de rest. Ze dagen elkaar uit om meerdere keren op en neer te sprinten en concurreren met elkaar. Als docent let je erop dat ze zichzelf niet overbelasten, maar verder laat je ze lekker sporten. Ten tweede kun je als team ook een aantal leuke activiteiten organiseren. We hebben besloten dat we om de paar weken een wedstrijdje organiseren waar we de snelheid van de leerlingen opmeten. Daarmee maken we een competitie, waarbij de besten strijden om een leuke prijs. Dat motiveert de leerlingen tijdens de gymles. Ze zijn gefocust en proberen hun conditie en kracht te verbeteren, om zo hoger in de lijst te komen. De afgelopen weken heb ik duidelijk verschil gemerkt. Ben jij ook benieuwd naar de mogelijkheden? Ga dan snel naar bovenstaande site en neem contact op via het contactformulier. Je kunt uiteraard ook telefonisch contact opnemen, mocht je dat prettiger vinden. De klantenservice staat je vriendelijk te woord en helpt je bij kiezen van de juiste apparatuur.

Snelheidsmeters in het doel

Wanneer we gaan voetballen, plaatsen we ook wel eens snelheidsmeter achter de doelpalen. De leerlingen zien dan precies met welke snelheid de bal in het doel vliegt. Het is een uitdaging om de lat telkens hoger te leggen en de traptechniek te verbeteren. Het spoort ze aan om net wat actiever bezig te zijn. Ik kan een snelheidsmeter van bovenstaande site van harte aanbevelen. Tot dusver zijn wij zeer tevreden over de mogelijkheden en de kwaliteit.