Een advocaat voor uw pensioen zaken

Scheiden van uw partner is altijd een lastige zaak. Het gebeurt eigenlijk vrij zelden dat een scheiding volledig zonder problemen verloopt. Het is dan ook geen leuke situatie om u in te bevinden. Helaas gebeurt het behoorlijk vaak dat twee partners besluiten om niet langer verder te gaan. Er zijn dan een flink aantal zaken die geregeld moeten worden, waaronder uw pensioen zaken. De man zal in de meeste gevallen het hoogste inkomen hebben en daarmee zal hij de vrouw moeten ondersteunen met bijvoorbeeld alimentatie. Ook tijdens het pensioen gaat dit nog door. Daarom is het zo belangrijk om uw pensioen zaken goed op orde te hebben.

  • Regulier pensioen
  • Nabestaandenpensioen
  • Partnerpensioen

Er zijn een aantal dingen die een rol kunnen spelen bij het maken van een verdeling van de pensioen zaken. Bent u bijvoorbeeld getrouwd onder huwelijkse voorwaarden? Dan zult u deze moeten raadplegen om er achter te komen wat in jullie situatie van toepassing is. Het is dan ook niet verrassend dat er steeds meer mensen zijn die ervoor kiezen om onder huwelijkse voorwaarden te trouwen. Op die manier staat eigenlijk de verdeling van tevoren al vast en in het geval van een scheiding hoeven jullie hier dan niet meer over te beslissen. Dit maakt het scheiden vaak een stuk makkelijker.

Uw pensioen zaken uitstekend geregeld

Als u in uw huwelijkse voorwaarden niet heeft vastgelegd wat u doet met uw pensioen zaken of u bent helemaal niet getrouwd onder huwelijkse voorwaarden, dan zult u dit dus tijdens de scheiding moeten regelen. Komt u hier met zijn tweeën niet uit? Dan kunt u de hulp inschakelen van een advocaat of mediator van Meester & Meer advocaten & mediators. Bij dit bedrijf bent u aan het juiste adres om uw pensioen zaken te regelen en dit tot een goed einde te brengen. U kunt geluk hebben en allebei hetzelfde willen en zo snel tot een conclusie kunnen komen. De kans is echter aanwezig dat u er niet uitkomt met zijn tweeën. Het is vaak het geval dat de ene partner een groter gedeelte wil van de pensioen zaken dan een andere partner. Om dan toch tot een goed akkoord te komen, is het dus slim om dit samen met een advocaat of mediator van Meester & Meer advocaten & mediators te doen. Heeft u hier interesse in? Dan kunt u contact opnemen met het advocatenkantoor.

Hulp van een advocaat of een mediator

Om uw pensioen zaken goed te regelen kunt u een afspraak maken met een advocaat of mediator. Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen een advocaat en een mediator en wanneer u kiest voor de een of de ander. Komen u en uw partner er niet uit en zijn jullie eigenlijk niet bereid om hierover te praten en tot een goede oplossing te komen? Dan vinden jullie beide een advocaat. Willen u en uw partner juist wel vrijwillig rond de tafel gaan zitten om uw pensioen zaken tot een goed einde te brengen? Dan kan een mediator een goede keuze zijn. Met beiden kunt u uiteraard uw pensioen zaken prima regelen. Zij hebben een ruime ervaring op dit gebied en zij zullen u precies kunnen vertellen wat er wel en niet gedaan moet worden. Als u hier graag meer over wilt weten? Neem dan contact op met het kantoor. U kunt dan direct een afspraak plannen of misschien wilt u eerst graag wat vragen stellen. Dit behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Wij raden u zeker aan om in ieder geval contact op te nemen.