Domeinnaam registreren

Heeft jouw bedrijf nog geen website? Dan is het de hoogste tijd om dit te gaan regelen! Het eerste wat je moet doen, is een goede domeinnaam registreren. Daarna heb je nog alle tijd om na te gaan denken over andere zaken, zoals de opmaak van de pagina, de teksten en de afbeeldingen die er op moeten komen te staan. Om nieuwe klanten te kunnen trekken, is een site echt van groot belang, internet is immers dé manier waarop mensen tegenwoordig op zoek gaan naar winkels die de producten verkopen waar zij naar op zoek zijn of bedrijven die de diensten kunnen leveren die zij nodig hebben. Een domeinnaam registreren moet je dus absoluut niet te lang uitstellen nadat je een onderneming gestart bent, het zou in deze tijd echt een van de eerste dingen moeten zijn die je doet, zo belangrijk is de rol van het wereldwijde web voor het al dan niet slagen van jouw nieuwe bedrijf. Wil jij ondernemer worden of ben je dit al maar heb je nog geen webpagina, zet een domeinnaam registreren dan zeker bovenaan jouw to do list!

Goede domeinnaam registreren

Als je een domeinnaam registreren gaat, dan is het verstandig dat je hier van tevoren eerst even over nadenkt. Het gaat hier immers over het adres waarmee mensen jou online kunnen vinden. Je moet je dan ook afvragen welk webadres hebt best bij jou past. Sommige ondernemers kiezen voor een adres dat verwijst naar wat zij verkopen, zij zetten dat in de naam. De meesten kiezen echter ervoor om gewoon hun bedrijfsnaam aan te houden, als deze in ieder geval nog niet in gebruik is door een ander. Het kan immers zo zijn dat iemand anders precies dezelfde naam voor zijn of haar onderneming gekozen heeft en dat betekent dus dat je nog even na moet denken voordat jij je domeinnaam registreren gaat. Je kunt bijvoorbeeld overwegen een streepje te gebruiken in het webadres, waarmee je twee woorden van je bedrijfsnaam scheidt. Een ander punt waar je over na moet denken, is de domeinextensie waar je voor kiest. Voor de mensen die niet zo thuis zijn in de digitale wereld, hiermee wordt het gedeelte van het adres bedoeld dat na de punt komt. Dus de:

  • .nl
  • .com
  • .eu
  • .nu

Er zijn heel veel verschillende opties en je moet zelf bepalen welke jij wilt hebben als jij je domeinnaam registreren laat.

Registratie via Nitroserve

Hoe bepaal je nu welke extensie jij moet kiezen als jij je domeinnaam registreren laat? Je moet jezelf daarbij bijvoorbeeld afvragen op welke schaal jij wilt werken. Wil jij enkel landelijk opereren, dan kun je met .nl prima uit de voeten. Wil jij juist heel groot worden, dan is .com een logischere optie. Bovendien kun je ook meerdere extensies vast laten leggen. Heb je een naam en een domeinextensie bepaald, dan moet je dit natuurlijk nog ergens laten vastleggen. Hoe doe je dit nu? Voor een domeinnaam registreren kun je bijvoorbeeld terecht bij Nitroserve. Je kunt daar de door jou gewenste naam invoeren en de extensie(s) kiezen die jij wilt hebben en zij laten dan zien of dit beschikbaar is of niet. Ook zie je meteen welke kosten hier per maand aan zijn verbonden. Is jouw gewenste adres nog vrij, dan kun je de registratie daarvan meteen door hen uit laten voeren. Zo heb je in ieder geval jouw webadres al vastgelegd, dan kun je aan de slag gaan met het bouwen van een website. Wil jij een domeinnaam registreren, dan is Nitroserve dus het bedrijf waarbij je dit kunt laten doen!