Diefstal door personeel? We zoeken het voor u uit

Het is een probleem voor vele winkeliers: diefstal. Dat dit door klanten gebeurt, dat is bijna niet te voorkomen. U kunt nog zoveel poortjes installeren en camera’s ophangen, er zit er altijd wel één tussen die het lukt om een product te verduisteren. Maar diefstal door personeel, dat is wel tegen te gaan. Het is de schrik van iedere werkgever en het gebeurt niet alleen maar in winkels. Ook op kantoor kan iemand besluiten om bij onvrede kantoorartikelen te stelen. Hebt u het vermoeden dat er diefstal door personeel plaatsvindt en loopt dit zelfs uit de hand? Maar kunt u diegene of diegenen niet op heterdaad betrappen? Dan staat u wellicht voor een lastig dilemma. Kijkt u in dit geval eens op onze website: nmsrecherche.nl. Want u kunt namelijk onze bedrijfsrecherche inschakelen. We kunnen op diverse manieren onderzoek doen naar diefstal door personeel. We kunnen er achter komen op welke schaal dit gebeurt en vanzelfsprekend welke collega’s er bij betrokken zijn. Misschien hebt u het mis en blijkt toch dat het om klanten gaat. Sterker nog, het kan zelfs een miscalculatie van uw kant zijn omdat u uw voorraad verkeerd hebt geïnventariseerd. Toch blijkt uit onze eigen ervaring dat diefstal door personeel meestal het probleem is als u dit vermoeden hebt. De politie kan niet zoveel doen met een vermoeden. Zij hebben harde bewijzen nodig zoals camerabeelden of het betrappen op heterdaad. Daarom is het verstandig om diefstal door personeel te laten onderzoeken door NMS. Wij kunnen u het harde bewijs leveren dat u vervolgens naar de politie door kunt sturen.

We onderzoeken diefstal door personeel uiterst discreet

Helaas blijkt uit onderzoek dat diefstal door personeel maar liefst 40 procent van de totale diefstal van een bedrijf is. U denkt wellicht aan het meenemen van producten, maar dat is zeker niet de enige vorm van diefstal door personeel:

  • Natuurlijk is een duidelijk voorbeeld van diefstal door personeel het stelen van producten uit uw winkel, magazijn of kantoor. Het stelen van een pen kan voor u al genoeg reden zijn om actie te ondernemen.
  • Maar ook een werknemer die de kantjes er vanaf loopt. Bijvoorbeeld iemand die een uur op het toilet zit en niets doet. Of iemand die simpelweg zijn werk erg slecht doet en anderen beïnvloedt. U betaalt hem of haar immers wel uit!
  • Ook ten onrechte ziekmelden, zeker voor langere tijd, is een vorm van diefstal. U moet diegene door betalen terwijl hij of zij thuis zichzelf aan het vermaken is.

We doen onderzoek naar al deze vormen van diefstal door personeel. Dus neem eens contact met ons op om te bespreken wat we voor u kunnen betekenen. Op de website vindt u het e-mailadres en ook ons telefoonnummer. We informeren u graag naar de mogelijkheden van de bedrijfsrecherche. Zoekt u trouwens een privédetective omdat u in een persoonlijk leven problemen hebt? Onze detective zoekt bijvoorbeeld alles uit op het gebied van alimentatie.

Probeer de drempel te verlagen zodat het sneller gemeld wordt

Het is problematisch om met diefstal te maken te krijgen. Diefstal door personeel maakt dit nog moeilijker voor u, zeker als u een goede band met uw medewerkers hebt. Toch kan een klein groepje het verzieken voor de rest en het kan u erg veel geld kosten. Los deze grijze derving op door het onderzoek te laten verrichten terwijl uw medewerkers er niet achter komen. Als er bewijs is, dan moet u niet direct de werknemer ontslaan. Ook al hebt u die neiging ongetwijfeld wel. Zorg ervoor dat u eerst voldoende bewijslast hebt vergaard!