Denk aan ergonomische producten bij het staand werken

Veel mensen moeten op hun werk staand werken. Uit onderzoek is gebleken dat binnen de industrie meer dan 36 procent van alle werknemers langer dan 2 uur achtereen staand werken en binnen de handel ligt dit percentage rond de 33 procent. Het is in ieder geval aan te raden om niet langer dan 2 uur staand te werken. Neem daarna pauze, ga even zitten en doe wat lichaamsbewegingen. In de werksfeer is het wellicht niet voor de hand liggend om dat te doen, maar er is toch iemand die ermee moet beginnen. U kunt als werkgever ook erg veel doen om de werkomgeving te veraangenamen. In deze moderne tijden staat ergonomie gelukkig op een belangrijke plaats. Met ergonomisch werken wordt ervoor gezorgd dat uw lichaam het niet al te zwaar te verduren krijgt zodat men ook zwaardere beroepen beter en langer kan uitvoeren. Als werkgever hebt u daar op de lange termijn natuurlijk ook alleen maar baat bij. Want uw ziekteverzuim loopt terug terwijl de kans op ongelukken en zware blessures afneemt. Het terugdringen van staand werken is zeker niet altijd mogelijk. Zo zal een monteur toch echt onder een auto moeten staan, liggen of zitten om technische problemen aan te pakken. En ook in de bouw kan men niet anders dan zittend straten maken of staand een muurtje metselen. U begrijpt natuurlijk wel dat we niet zo maar over staand werken zijn begonnen. Want op staandwerk.nl vindt u diverse producten die uw dagelijkse werkzaamheden aangenaam verzachten.

Staand werken is op de lange termijn ongezond

Natuurlijk kan kort staand werken ook een erg positieve invloed hebben op het menselijk lichaam. Dat is zeker het geval bij personeel dat de hele dag op kantoor zit. Een zit-sta-meubel uitgerust met een hometrainer kan wonderen doen voor de doorbloeding en de conditie zonder andere werknemers te storen. Voor diegenen in de handel, industrie of de bouw is het een heel ander verhaal gezien het feit dat staand werken daar natuurlijk schering en inslag is. Wat hebben wij zoal in huis om het werk voor hen te verbeteren? Een greep uit ons aanbod willen we u niet langer onthouden:

  • Diverse ergonomische matten zodat uw knieĆ«n niet slijten en uw lichaam in een gezonde houding wordt gedwongen, ook tijdens hurken.
  • Antislipmateriaal en vloertapes waarmee u de veiligheid en signalering binnen uw bedrijf kunt optimaliseren,
  • En vele ergonomische meubelen om de werkplek te verbeteren.

Zo zijn er allerlei, vaak verrijdbare meubelen zoals bureaus en stoelen waar uw medewerkers op kunnen plaatsnemen tijdens hun werk. Staand werken kan daardoor geminimaliseerd worden. Zo zijn er ook in hoogte verstelbare krukjes waarop men allerlei werk kan doen waar men eerst moest staan. Men wordt minder snel moe, men krijgt niet langer pijn in de enkels en andere gewrichten en het werk kan misschien zelfs sneller worden afgerond. Zo ziet u maar weer dat het absoluut geen kwaad kan om te investeren in deze oplossingen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan snel contact met ons op

Zoekt u naar specifieke oplossingen om staand werken zoveel mogelijk tegen te gaan? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Want niet alleen kunnen we u voorzien van allerlei ergonomische meubelen en producten, we beschikken over een adviesbureau dat graag eens de werkomstandigheden binnen uw bedrijf inspecteert. Ze komen vervolgens met een plan van aanpak om uw bedrijf te optimaliseren en te moderniseren. U zult er uiteindelijk de vruchten van kunnen plukken. Hebt u nog vragen? Klim dan in de pen en schrijf ons een e-mail. Ook bellen behoort tot de mogelijkheden.