De kracht van led inbouwspots optimaal gebruiken

Licht is belangrijk in huis. Het zorgt er niet alleen voor dat je alles kunt zien. Het zorgt ervoor dat er een ruimtelijke indeling kan ontstaan zonder direct alles om te bouwen. Je hoeft niet altijd te kiezen voor schuifpuien, extra glazen deuren of ramen. Je kunt namelijk ook kiezen voor kunstmatig licht, maar dan moet hier wel genoeg aandacht aan besteed worden. Zeker bij huizen met een lager plafond, zoals ons huis. Toen we gingen kijken naar de mogelijkheden, kwamen er al snel achter dat we alleen vloerlampen konden plaatsen omdat er niet genoeg ruimte is om de lampen aan het plafond te hangen. Maar die optie wilden we niet. We wilden echt goede verlichting hebben vanaf het plafond, bij voorkeur licht dat te dimmen is. We kwamen bijna vanzelfsprekend uit op de led inbouwspots die gewoon in het plafond verwerkt kunnen worden. Daarnaast zijn de led inbouwspots vaak ook prima te dimmen en is de levensduur van de lampen vele malen langer. De led inbouwspots worden ook niet zo warm en dat betekent dat we deze optie overal in huis hebben kunnen monteren.

Gewoon kwaliteit kiezen met led inbouwspots

Toen we op zoek gingen naar led inbouwspots, kwamen we er al snel achter dat er grote verschillen zijn tussen de verschillende lampen die je kunt komen:

  • Verschillende sterktes
  • Verschillende armaturen
  • Verschillende prijzen

We hebben na lang vergelijken besloten om gewoon te kiezen voor kwaliteit. Je kunt wel proberen een paar euro te besparen door een onbekende naam te kopen, maar wat levert je dat op? Een stapel problemen met montage en een kortere levensduur voor een besparing van een tientje. We hebben daarom gewoon gekozen voor de Philips led inbouwspots die we bij Pret Met Led besteld hebben (pretmetled.nl). Alle led inbouwspots die we besteld hebben, zijn gemakkelijk te monteren en zijn ook allemaal te dimmen. Zo kunnen we de lampen precies gebruiken op de plekken waar we ze nodig hebben en dat bespaart ons veel moeite met eventueel opnieuw inrichten. En ik moet eerlijk zeggen dat de led inbouwspots er ook nog eens een stuk beter uitzien dan ik gedacht had. Het lichteffect is bijzonder prettig, het is niet storend en zorgt vooral voor een mooi effect op de muren en het plafond. Ik weet in ieder geval al zeker dat ik vaker voor led inbouwspots kies, zeker nu het monteren van de lampen een stuk makkelijker bleek dan ik gedacht had.

Genoeg licht in huis maakt een groot verschil

We hebben nu veel meer lampen in huis. Dat betekent niet dat alle lampen tegelijkertijd branden. Juist door te kiezen voor de spots is het veel makkelijker geworden om te spelen met licht. Bepaalde lampen uit, andere lampen aan. Het geeft het huis een prettige en warme uitstraling. Het grote voordeel is dat overal licht te maken is wanneer het nodig is, zonder dat er overal donkere hoeken vallen. We hebben nu het voornemen om deze lampen ook te gebruiken in de badkamer waar we eigenlijk te weinig licht hebben en waar dit een prima oplossing is. We raden iedereen met een laag plafond aan om te kiezen voor deze oplossing omdat de lampen op deze manier niet in de weg komen te hangen. Voor mij is dat van groot belang aangezien ik 1.90 meter ben en vaak last heb van de manier waarop mensen hun huis inrichten. Aangezien wij nu zelf een prima optie en oplossing hebben, weet ik in ieder geval wat ik andere mensen aan ga raden in het vervolg.

Lees meer…